000016

УИКЕНД В ИСТАНБУЛ ОТ ВАРНА И БУРГАС

Изтекла
Моля, направете запитване
УИКЕНД В ИСТАНБУЛ ОТ ВАРНА И БУРГАСУИКЕНД В ИСТАНБУЛ ОТ ВАРНА И БУРГАСУИКЕНД В ИСТАНБУЛ ОТ ВАРНА И БУРГАС

ЦЕНИ

Варна - Бургас - Истанбул - Бургас - Варна

дати от 11.09.2021 до 18.12.2021

2 дни / 1 нощувка

Транспорт: автобус от Варна и Бургас


ЦЕНИ И ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ:


Дати на отпътуване: Цена възрастен в двойна/тройна стая:
от Бургас от Поморие от Сл.бряг от Варна

06.11.21; 20.11.21;

04.12.21; 11.12.21; 18.12.21.

88.00 лв. 96.00 лв. 103.00 лв. 117.00 лв.

11.09.21; 18.09.21; 25.09.21;

02.10.21; 09.10.21; 16.10.21;

23.10.21; 30.10.21.

 99.00 лв.  107.00 лв.  114.00 лв.  128.00 лв.

* Отстъпка за дете до 12 г. настанено в стая с двама възрастни - 10 лв.

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

1-ви ден: Варна - Бургас - Истанбул
Отпътуване в 02.30 ч. от Варна, ул. "Антим I''; в 05.00 ч. от Бургас, ул. „Булаир” срещу х.„Булаир”. Преминаване на границата през ГКПП Малко Търново-Дерекьой. Пътуване през Турция. Почивка по пътя. Около обяд пристигане в Истанбул и настаняване в хотел 3* в квартал „Лалели” в близост до историческия център. По желание – обяд в ресторанта на хотела – доплащане 12 € – (блок маса при минимум 20 туристи). Свободно време или мероприятия срещу доплащане. Нощувка.


2-ри ден: Истанбул - Бургас - Варна
Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време или мероприятия срещу доплащане.
17.30 ч. Отпътуване за България. Почивка по пътя. Преминаване през ГКПП М.Търново-Дерекьой и късно вечерта пристигане в Бургас, във Варна – след полунощ.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* транспорт с лицензиран автобус по маршрута;

* 1 нощувка със закуска в хотел 3* до историческия център на Истанбул;

* водач от агенцията по време на пътуването;

* пътни и гранични такси, паркинг;

* застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с Ковид-19 покритие, с лимит 5000 € за лица до 69.99 г.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

* застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица 70 - 84.99 г. – 4 лв.; лица над 85 г. не се застраховат;

* единична стая – 30 лв.;

* обяд в ресторанта на хотела – 24 лв./12 €;

* входните такси, туристически такси и билети за градски транспорт;

* допълнителните мероприятия.


Допълнителни мероприятия, които се осъществяват при група от минимум 25 туристи:


* Обзорна обиколка на Истанбул – Обзорна автобусна обиколка и пешеходен тур в историческия център: площада Хиподрум с трите колони /Змийската колона, Египетския обелиск и Порфирогенната колона/, немската чешма, банята на Хюррем султан и Синята джамия. Фото-пауза на място, откъдето се открива красива гледка към Босфора. Посещение на българската желязна църква “Св. Стефан” (издигната през 1896 г., тя е изцяло сглобена от железни части, проектирани и изработени в Австрия и пренесени след това с кораб до тук). Преминаване покрай крепостните стени на Константинопол и посещение на фабрика за кожени изделия.
Цена: 30 лв./15 € и включва: автобусна обиколка, пешеходен тур, местен екскурзовод на български език.

* „Вечерен круиз по Босфора” – (около 4 часа) Корабът плава покрай европейския и азиатския бряг, докато се наслаждавате на вечеря, напитки, богата фолклорна програма и ориенталски танци.
Цена: 80 лв./40 € и включва: трансфер, круиз по Босфора, вечеря (ордьовър, салата, основно ястие, десерт), местни алкохолни и безалкохолни напитки без лимит, фолклорна програма и ориенталски танци.

* Разходка с корабче по Босфора – (около 4 часа) - екскурзовод на български език разказва подробно за обектите по европейския и азиатския бряг: кварталите на различните общности, двореца Долмабахче, местността Ортакьой, единствения изкуствен остров в Босфора, двореца Бейлярбей, Девическата кула, кулата Галата и други интересни места; ”Египетският пазар” на подправки и сладости.
Цена: 40 лв./20 € и включва: трансфер разходка с корабче около 1,5 часа, посещение на ”Египетския пазар”, екскурзовод на български език.

* Посещение на султанския дворец „Топ капъ” – (около 4 часа). Дворецът „Топ Капъ” е един от най-посещаваните дворци в света, основна резиденция на османските султани от ХV до XIX век. Впечатлява с покоите на султаните, съкровищницата, разкошните градини и тераси с незабравими гледки към Мраморно море и Босфора. (вход за харема 42 TRL не е включен в цената).
Цена: 60 лв./30 € и включва: трансфер, входна такса за двореца и екскурзовод на български език.

* „Азиатските потайности“ и Кулата на Девицата – Пътуване под водите на Босфора с новата метро линия „Мармарай“. Пешеходна разходка в азиатския район Юскудар. Посещение на Девическата кула или Къз кулеси – един от най-романтичните и загадъчни обекти на Истанбул, издигащ се между двата континента. Възможност да изпиете чашка чай или турско кафе с незабравима гледка към Босфора. Разглеждане на джамията Михримах султан – едно от първите произведения на архитекта Синан.
Цена: 40 лв./ 20 € и включва: трансфер с метрото „Мармарай“, пешеходен тур в Юскудар, билет до/от Кулата на Девицата, посещение на джамията „Михримах султан“ и екскурзовод на български език.

* Гореупоменатите цени за допълнителните мероприятия в ЛЕВА са валидни при предварителна заявка и плащане.
* Деца под 12 г. ползват 10 лв. отстъпка.
** По време на пътуването допълнителните мероприятия се заплащат по гореупоменатите цени в ЕВРО.

УСЛОВИЯ

* Необходими документи: - международен паспорт с дата на валидност не по-малко от 60 дни от датата на влизане в Турция; - за лицата под 18 г., пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен международен паспорт се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина. Паспортът, оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.


* Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащането се извършва до 7 дни преди датата на отпътуване;


* КОВИД-19 – в случай на положителен тест или затваряне на границите внесеното капаро се възстановява в 14-дневен срок;


* Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;
* Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване и се заплащат се при доплащане на екскурзията. Заявените на място мероприятия и услуги се заплащат в евро в случай, че могат да бъдат предоставени.
* Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи;


* При минимум 6 туристи има възможност за трансфер срещу доплащане спрямо базовата цена от Бургас за тръгване от Обзор – 19 лв.; от Карнобат, Св. Влас, Несебър, Равда, Ахелой – 15 лв.; от Сарафово – 8 лв.; ** Отпътуването от Варна, Слънчев бряг и Поморие се осъществява при минимум 6 туристи.


* Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване;
** Застраховка "Отмяна на пътуване" с покритие за Ковид-19 струва от 1,5% до 2,7% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация и съгласно условията на ЗК Лев Инс. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява;
* Турция: няма визови и санитарни изисквания; забранено е пушенето на закрити обществени места; водата в Истанбул НЕ се пие;
* Парична единица - турска лира, деляща се на 100 куруша;
* Валутен курс 1TRL ≈ 0,23 лв./към 20.01.21;
* Часово време: България 12:00 ч. Турция 12:00 ч. /от последната седмица на месец октомври до последната седмица на месец март България 12:00 ч. Турция 13:00 ч./;
* Капалъ чарши не работи в неделя; пазарите затварят в 19.00 ч./

Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети Директива (ЕС) 2015/2302

За самолетни билети, моля направете запитване на:

email: air@4aholiday.com

tel: +359 89 2905 025