9014

Подводният музей в Мексико

MUSA или Museo Subacuatico de Arte е подводен музей, намиращ се в лазурните води на Isla Mujeres в Канкун. Основан е през 2009 и се простира на площ от 420 кв. м.

Подводният музей в Мексико

Това е едно от най-нестандартните творения в света, дело на английския скулптор Jason deCaires Taylor. Той изработва тези скулптори от специални материали, използвани да подобрят кораловия живот, откъдето идва и идеята за създаването на музея – да се запази кораловото биоразнообразие. С тази инсталация скулпторът демонстрира взаимодействието между опазването на околната среда и изкуството.

MUSA има три салона. Първият се нарича Salon Manchones и е подходящ за водолази. Вторият – Salon Nizuс, обаче е дълбок само 4 метра, затова е подходящ само за гмуркане с шнорхел. А третият е наречен Salon Punta Sam. Намира се на дълбочина 3.5 метра. За да се насладите на тази изложба ви трябват само шнорхел, плавници, очила и спасителна жилетка.

Подводният музей в Мексико

Музеят разполага с повече от 500 статуи с реални размери и това го прави една от най-големите изкуствено създадени подводни атракции в света. Сред най-популярните статуи е Man on fire – скулптура на човек, в която има издълбани 75 дупки, в които са засадени огнени корали.

Подводният музей в Мексико

Друга известна статуя е Dream Collector, която включва 12 бутилки, съдържащи послания от цял свят.

Подводният музей в Мексико

Разглеждането на музея става по няколко начина. Един от тях е качването на лодки със стъклено дъно. Подходящи са за всяка възраст, с тези лодки ще можете да разгледате забележителните статуи без да се намокрите.

Определено скубадайвингът е най-популярният начин да се насладите на подводните атракции, когато сте на почивка. Ще останете приятно изненадани от красотата на топлите и кристално чисти води на Карибите. Гмуркането с шнорхел също не остава по-назад. Едно интересно преживяване, което ще ви остави без дъх.

Подводният музей в Мексико

За самолетни билети, моля направете запитване на:

email: office@4aholiday.com

tel: +359 89 2905 025