001311

НОВА ГОДИНА В ЙОРДАНИЯ

НОВА ГОДИНА В ЙОРДАНИЯНОВА ГОДИНА В ЙОРДАНИЯНОВА ГОДИНА В ЙОРДАНИЯНОВА ГОДИНА В ЙОРДАНИЯНОВА ГОДИНА В ЙОРДАНИЯНОВА ГОДИНА В ЙОРДАНИЯНОВА ГОДИНА В ЙОРДАНИЯНОВА ГОДИНА В ЙОРДАНИЯНОВА ГОДИНА В ЙОРДАНИЯНОВА ГОДИНА В ЙОРДАНИЯНОВА ГОДИНА В ЙОРДАНИЯ

ЦЕНИ

София - Акаба - Петра  - Вади Рум - Мадаба - връх Небо - Аман - Джераш  - река Йордан - Мъртво море - Акаба - София

29.12.2022 - 05.01.2023

8 дни / 7 нощувки със закуски, вечери и екскурзии

БОГАТА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ!

Транспорт: самолет от София

Цена на възрастен, настанен в двойна/тройна стая - 1275 EUR

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

ДЕН 1, 29.12 - София - Акаба - Петра

Директен полет от София в 07:10 ч с АК Ryanair за Йордания. Пристигане на летището в Акаба в 10:05 ч. Посрещане и трансфер до хотела в Петра. Вечеря и нощувка.

ДЕН 2, 30.12 - Петра

Закуска. Днес ще се насладим на Розово-червеният град Петра - едно от чудесата на древния свят. Градът се намира в планинската Долина на Мойсей, или Вади Муса, на източния фланг на Араба (Уади Араба), на кръстопътя на главните търговски маршрути - към Газа на запад, Бостра и Дамаск на север, Ейлат на Червено море и Персийския залив от другата страна на пустинята. През 1985 г. археологическият парк „Петра“ е обявен от ЮНЕСКО за обект на световното културно наследство, а през 2007 г. - за едно от новите седем чудеса на света. Няколко сцени от филма „Индиана Джоунс и последния кръстоносен поход“ са заснети именно там.

Вечеря. Нощувка.

 

ДЕН 3, 31.12 - Аман - Вади Рум

Закуска. Освобождаване на хотела. Отправяме се към пустинята Вади Рум. Там ни очакват, за да се отправим в пустинно джип сафари - продължителност 2 часа, включено в цената.
Настаняване в бедуински лагер. Нощувка.

* БОГАТА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ С ФОЛКЛОРНО ШОУ И ФОЙЕРВЕРКИ!!!

ЧЕСТИТА НОВА 2023!!!

 

 

ДЕН 4, 01.01 - Петра - Мадаба - връх Небо - Аман

Закуска.

Отпътуване за Аман. По пътя - посещение на църквата Свети Георги и връх Небо в Мадаба.
Мадаба и връх Небо - там, където се срещат човешкото и божественото, вековното изкуство и библейската история!
Недалеч от Аман (на 32 км от йорданската столица), разположен на високо плато, се намира град Мадаба - библейското съкровище на Йордания. Там е съсредоточена голяма част от христианското население в страната. Наричан е и Мозаечния град - заради впечатляващите със своята красота византийски мозайки. Най-удивителното съкровище на града е запазената там уникална географска мозаечна карта на Светите земи. Изработена от повече от два милиона малки квадратни цветни камъчета и е най-древната подобна в света (шести век).

Настаняване в хотела в Аман. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 5, 02.01 - Аман - Джераш - Аджлун - Аман

Закуска в хотела.

Отправяме се за посещение на Джераш. Основан от войниците на Александър Македонски през 4 в. пр.н.е. (γῆρας - gēras означава „стари времена“ на старогръцки). Заради значението му за историята и археологията понякога го наричат „Помпей на Изтока“ или „Градът на 1000-та колони“. Градът се намира на около 50 км северозападно от Аман.
След 106 г. император Траян превзема Петра и премества търговските пътища през Палмира и Джераш. Най-голям разцвет градът има при император Адриан, след 129 г., когато става част от най-процъфтяващите и космополитни градове на гръко­римския Декаполис. През 749 г. унищожително земетресение разрушава града. През 1806 град Джераш е „открит“ от германския ориенталист Улрих Зетцен, а разкопките започват през 1925 г. Експонирането му е близо 60 г. по-късно - през 1982 г.
Сред най-забележителните обекти е Южната порта на града, известна като Триумфалната арка на император Адриан, ознаменуваща посещението му през 129 - 130 г.
Продължаваме към невероятния замък Аджлун. Ajlun е чудесно място, което ясно показва връзката между земята, нейните хора и култура, която е създала неговата богата история. Разположен в планински район на 70 километра северозападно от Аман, Ajlun е един невероятен зелен оазис. На този кръстопът са се срещали хора от няколко култури. Днес, Ajlun е селскостопанска общност и може да се гордее с огромния природен резерват Ajlun COOP; разкопките също са в ход в района с дълбок интерес към руини и археологически обекти.
Тази област е обитавана още от неолита. Въпреки че Ajlun не е бил един от градовете на Декаполис, но има привилегията да е близо до няколко от тях. Броят на ранните църкви и библейските места тук говори за важността на тази област.
Племенникът на Саладин построил замъка в края на 1180 г., за да защити железните мини от кръстоносците през 16 век.
Сарацинският Калаат Ар-Рабад служи като база за изгонването на кръстоносците от Йордания през 1189 г. от Саладин. Разположен на върха на планината Auf на около 1200 метра над морското равнище, оригиналната крепост има четири кули, защитени с ров с ширина около 16 метра. Неговото господстващо положение отваря гледката към Вади Куфраях, Вади Радеб и Вади ал-Ябис, както и над долината на река Йордан и езерото Тиберий, предоставяйки важно предимство за отбрана. Той служи като пречка за кръстоносците на крепостта Белвоир в Израел и е бил част от система на вестоносци и гълъби, които предават новини от Дамаск до Кайро за един ден.
През 1260 г. замъкът е разрушен от монголските нашественици, но почти веднага е възстановен. По-късно през 1837 и 1927 г. земетресенията разрушават замъка, но в момента се възстановява отново. Това е един от най-добрите примери на арабска военна архитектура в Левант.

Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 6, 03.01 - Аман - река Йордан - Мъртво море - Аман

Закуска в хотела.

Отправяме се към поредното приключение. Посещение на река Йордан. Дълга е малко над 250 километра, по пътя си преминава през Израел, Западния бряг и Йордания, докато не достигне до Мъртво море. Река Йордан е една от свещените дестинации за християните и би участвала във всяка класация за най-свещените реки по света. В Библията е описано, че в нейните води свети Йоан Кръстител е кръщавал привържениците на новата религия, включително и самия Христос.
Интересна е етимологията на името й - смята се, че идва от иврит „ярден“ и означава „слизащ“ (което е логично - извира на около 200 м надморска височина и се влива в най-ниската точка на сушата - минус 400 м).


Продължаваме към Мъртво море - природен феномен, наречен „дъното на света“ и всъщност е езеро. Намира се в долината на река Йордан, между Република Израел и Кралство Йордания. Заради високото съдържание на сол във водите му, е наричано още Соленото море, Дяволското море и Асфалтовото море. То е на 420 метра под морското равнище, широко е 18 км. и е дълго 76 км. Нивото на водата му непрекъснато се мени, поради голямото изпарение. Мъртво море е затворен басейн и водите му не се оттичат. То е в десетки пъти по-солено от Средиземно море. В него човек не може да потъне. Във водите му се съдържа почти цялата Менделеева таблица. /входът е включен в цената/.
Връщаме се в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 7, 04.01 - Вади Рум - Акаба

Закуска. Отправяме се към Акаба. Свободно време за разходка в града. Разходка с яхта с продължителност около 4 часа с включен обяд. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 8, 05.01 - Акаба - София

Закуска. Трансфер до летището за полет до България в 10:40ч. Каца в София в 13:50 ч.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Самолетен билет за директен полет: София - Акаба - София с включени летищни такси,1 бр. ръчен багаж с размери 40 x 20 x 25 cm

* Транспорт с климатизиран автобус през цялото време.

* 2 нощувки със закуски и вечери в Петра в хотел 3*.

* 1 нощувка със закуска и вечеря във Вади Рам Hasan Zawaideh camp.

* 3 нощувки със закуски и вечери в Аман Rayshan Hotel 3*.

* 1 нощувка със закуска и вечеря в Акаба Al-Raad hotel.

* Посрещане на Нова година в Пустинята.

* БОГАТА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ С ФОЛКЛОРНО ШОУ И ФОЙЕРВЕРКИ!!!

* Входна такса за Петра

* Сафари тур за 2 часа в пустинята.

* Вход за Мъртво море.

* Тур с яхта - 4 часа, с включен обяд.

* Екскурзовод на български език през цялото време

* Медицинска застраховка за 10 000 EUR.

 

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

* Чекиран багаж до 20 кг. - 110 лв. в двете посоки

* Чекиран багаж до 10 кг. - 64 лв. в двете посоки

* Priority boarding и 2 бр. ръчен багаж с размери 55 x 40 x 20 см. до 10 кг. и 40 x 20 x 25 cm - 60 лв. в двете посоки

* Бакшиши за екскурзовод - 5 USD на ден - задължителен, плаща се лично на място.

* Лични разходи

 

УСЛОВИЯ

УСЛОВИЯ ЗА ПЛАЩАНЕ:

Записването се извършва срещу авансово плащане в размер на 500 лева и сключен Договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от дължимата сума се извършва не по-късно от 20 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

* Задграничен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на пътуване.

ПЪТУВАНЕ COVID 19!

* PCR тест при необходимост.

 

* МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: няма.

 

ЗАБЕЛЕЖКА:

Цената на самолетните билети София-Акаба-София може да претърпи промяна и подлежи на препотвърждение при резервация.

Валута - по-добрият вариант е да носите USD и там да се обменят.

Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети Директива (ЕС) 2015/2302

За самолетни билети, моля направете запитване на:

email: air@4aholiday.com

tel: +359 089 2905 025