001298

МАЛТА - СТРАНА НА РИЦАРИ И ЛЕГЕНДИ

МАЛТА - СТРАНА НА РИЦАРИ И ЛЕГЕНДИМАЛТА - СТРАНА НА РИЦАРИ И ЛЕГЕНДИМАЛТА - СТРАНА НА РИЦАРИ И ЛЕГЕНДИМАЛТА - СТРАНА НА РИЦАРИ И ЛЕГЕНДИМАЛТА - СТРАНА НА РИЦАРИ И ЛЕГЕНДИ

ЦЕНИ

София - Малта - София

21.02.2024; 20.03.2024; 26.03.2024

5 дни / 4 нощувки, 4 закуски и 4 екскурзии

Транспорт: самолет от София

Придружител от Фор а Холидей!

Ранни записвания до 24.11.2023

                    Цени на човек в двойна стая:

21.02.2024 - 25.02.2024 914 лв
20.03.2024 - 24.03.2024 1014 лв
26.03.2024 - 30.03.2024 1134 лв

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

1 ДЕН: София - Малта

Полет до Малта. Посрещане на летището и трансфер до хотела. Нощувка в района на залив "Св. Павел".

2 ДЕН: Валета 

Закуска. Екскурзия до столицата на Малта – Валета /включена в цената/ - времетраене 4 часа

Градът е обявен за музей на световното наследство от UNESCO още през далечната 1980 а година! Разходката започва от крепостните врати на този средновековен град по старинните улици до градините Barrakka, откъдето се открива великолепен изглед към Големия залив. Ще спрем на площада пред една от най-важните днес сгради в Република Малта – Mинистерски съвет. Същата е построена през 1740 за рицарите от Португалия, Леон и Кастилия. На този красив площад ще посетим крепостта Saint James Cavalier (1560 ). Следва една типична за 450 годишната Валета улица – Света Урсула. Слизайки по калдаръмените стъпала на тази автентично съхранена улица, човек се връща в XVI век. На всеки ъгъл стоят красивите статуи на най-популярните католически светци и общохристиански апостоли. В хода на екскурзията Вие ще посетите църквата на корабокрушението на апостол Павел. Този храм е нарeчен от посетителите “Скритият скъпоценен камък на Валета”. Малцина знаят, че в него се съхраняват мощи от тялото на Апостол Павел.

Екскурзията продължава до главният площад на Валета пред двореца на
Великите Магистри, в който сега се помещава канцеларията на Президента на Малта. Свободно време за снимки или за кратък отдих в някоя от сладкарничките наоколо.

*При желание за посещение в катедралата Свети Йоан Кръстител билетите са плащат допълнително, при влизане и са на стойност 15.00 евро.

Връщане в хотела. Нощувка.

3 ДЕН: Мдина – Рабат 

Закуска. Екскурзия до Мдина и Рабат /включена в цената/ - времетраене 4 часа

Мдина – древната столица на Малта, известен още като "Silent city - Градът на мълчанието". Екскурзията започва с вълнуващ поглед към крепостните стени и кули, построени още през IX век. Панорамата, която се открива към цяла Малта е наистина великолепна. Разхождайки се из града ще разгледаме красивите къщи построени преди повече от 400 години. Ще посетим Кармелитската църква в Мдина – една от първите барокови сгради на острова дело на френският военен архитект Медерико Блондел.
Следващото място, което ще посетим е град Рабат. Заедно с Мдина двете селища са били главен град на острова до идването на арабите през IX век. Разхождайки се по сякаш застиналите някъде в средновековието улици, ще видим една от първите болници съществували на острова - Santo Spirito.
Свободно време на центъра на града. Желаещите могат да посетят катакомбите на Апостол Павел ( вход 6.00 евро/ Деца 3 евро) един от най-добре запазените римски подземни погребални комплекси в Малта. Екскурзоводът съпровожда желаещите да посетят мястото.

4 ДЕН: остров Гозо

Закуска. Екскурзия до остров Гозо /включена в цената/ - времетраене 8 часа.

Екскурзията е посветена на вторият по големина остров от Малтийският Архипелаг - Гозо.
Фериботите отплуват от най-северната точка на Малта, пристанището Чиркеуа. Имат комфортна закрита палуба и открита такава, от които гледките по време на
пътуване са приказни. Пътуването с ферибота е само 25 мин. В Гозо ексурзията започва с посещение на мястото, в което според гръцката митология знаменитият войн Одисей прекарва седем години от живота си пленник на любовта си към нимфата Калипсо. Продължаваме с природните феномени - "вътрешното море" и скалата "фунгус". Жителите на този остров винаги са били знаменити занаятчии. И днес тази традиция продължава. Екскурзията включва място, където ще можем да видим техни изделия, да опитаме местни сладкиши, напитки, мед, да си купим сувенири.
Следва кратка разходка по уличките на главният град Виктория и свободно време за обяд (не е включен в цената). След обяда екскурзията продължава в знаменитата Цитадела. Последна в програмата е Базиликата "Та Пину" - мястото, на което хора са чули гласът на Дева Мария. Днес е светилище за поклонение на всички малтийци. История на тази църква е много интересна и заслужава да се чуе.
Връщане обратно в Малта с ферибота. Нощувка.

5 ДЕН:  ТРИТЕ ГРАДА И ГРАДИНИТЕ САН АНТОН

Закуска. Посещение на трите древни града Senglea, Cospicua, Vittoriosa /включена в цената/ - времетраене 4 часа.

Тези древни градове са били многократно арена на дълги обсади и жестоки битки. През 1565 година Сюлейман Великолепни сам разбира за силата на оръжието на рицарите хоспиталиери, губейки единственната война в живота си и целият си боен флот. И от трите града ще се насладим на великолепния изглед към Големия Залив – морската врата на Малта. Място, което неочаквано за много от нас се оказва свързано с българската история..... Ще научим интересни факти за това и ще посетим места, които и до днес помнят нашите предци.

Районът е известен още като Трите града, където през далечната 1530 г. се заселват първите рицари на св. Йоан. Посещение на Виториоса и разходка из тесните ѝ улички и първите странноприемници на рицарите хоспиталиери. Посещение на парка "Сенглеа“ и на впечатляващия форт "Сант Анджело", откъдето великият магистър ла Валет е ръководел защитата на острова по време на голямата обсада през 1565 г.
Екскурзията продължава с посещение на Ботаническите градини Сан Антон при Президенския дворец. Създадени в далечната 1625 година, тези градини до ден днешен привличат с красота и уникалност. Любопитна е и връзката между това място и Двореца в Балчик.

Връщане в хотела. Нощувка.

6 ДЕН: Валета - София 

Закуска. Трансфер към летището. Полет към София.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

 • Двупосочен самолетен билет София-Малта-София; 
 • 1 ръчен багаж с размер 40х20х25 см;
 • Трансфери летище-хотел-летище;
 • 4 нощувки със закуски в хотел 4*; 
 • Екскурзия до Валета - градът на рицарите; 
 • Екскурзия до Мдина и Рабат - градът на мълчанието;
 • Посещение на трите древни града Senglea, Cospicua, Vittoriosa и градините Сан Антон;
 • Посещение на остров Гозо - вторият по големина остров от Малтийският Архипелаг;
 • Екскурзовод на български език; 
 • Медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" за 10 000 Е; 
 • Придружител от Фор а Холидей при група от 10. 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

 • Чекиран багаж - цена при запитване;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване";
 • Застраховка за лица над 65 г. - доплащане 10 лв.;
 • Градски транспорт;
 • Лични разходи. 

УСЛОВИЯ

Начин на записване: Депозит в размер на 300 лв. в момента на резервацията. Останалата сума се доплаща до 25 дни преди датата на отпътуване. 

Забележка: Възможно е промяна на полетното разписание от авиокомпанията, което ще доведе до промяна на изпълнение на програмата по дни. Фор а Холидей не носи отговорност в такава ситуация.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ:  Българските граждани, пътуващи в Малта, е необходимо да притежават лична карта или международен паспорт със срок на валидност минимум 6 месеца след датата на връщане в България. 

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ:  Няма такива свързани с това пътуване. 

Фор а Холидей препоръчва сключване на застраховка "Отмяна на пътуване".

Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети Директива (ЕС) 2015/2302

За самолетни билети, моля направете запитване на:

email: office@4aholiday.com

tel: +359 89 2905 025