000068

СИЦИЛИЯ - ЛЮБОВ ОТ ПРЪВ ПОГЛЕД...

Изтекла
Моля, направете запитване
СИЦИЛИЯ - ЛЮБОВ ОТ ПРЪВ ПОГЛЕД...СИЦИЛИЯ - ЛЮБОВ ОТ ПРЪВ ПОГЛЕД...СИЦИЛИЯ - ЛЮБОВ ОТ ПРЪВ ПОГЛЕД...СИЦИЛИЯ - ЛЮБОВ ОТ ПРЪВ ПОГЛЕД...

ЦЕНИ

Катания - Сиракуза - Ното - Таормина - Етна

13.02.2024 - 17.02.2024

5 дни / 4 нощувки и 3 екскурзии

Транспорт: самолет от София

С придружител от Фор а Холидей!

ПОТВЪРДЕНА!


Цена на възрастен в двойна / тройна стая - 1029 лв.

Цена на възрастен в единична стая - 1230 лева

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

1 ДЕН /13.02/

Среща на летище София Терминал 2 в 08:30 ч. за директен полет до Катания в 10:30 ч.. Трансфер до хотела и настаняване. Свободно време. Нощувка.

2 ДЕН /14.02/

Закуска. Днес ще посетим Таормина - едно от най-завладяващите места в Италия /включено в цената/.

Таормина е разположен на хълм на източното крайбрежие на Сицилия. Намира се близо до Етна, активен вулкан с пътеки, водещи до върха. Градът е известен с Teatro Antico di Taormina, древен гръцко-римски театър, който се използва и до днес. В близост до театъра скалите се спускат към морето, образувайки заливи с пясъчни плажове. Тясна пясъчна ивица се свързва с Isola Bella, малък остров и природен резерват. Най-любимото прекарване на времето в града е passeggiata /разходка/ по обвитата с бугенвилии ивица от бутици и магазинчета за антики и керамика, между които има закътани площадчета и драматични белведери. Задължително е да посетим някое от кафенетата и да опитаме традиционен сицилиански десерт от гранита (ароматизиран натрошен лед), докато гледаме как Етна изпуска тънки струйки дим. Ще посетим Катедралата Сан Николас де Таормина - средновековна на вид катедрала с бароков портал. Свободно време. 

Връщаме се в Катания. Нощувка.

3 ДЕН /15.02/

Закуска. Днес се отправяме към Сиракуза и Ното /включено в цената/.

Сиракуза е италиански град и бивша гръцка колония. Намира се на източния бряг на остров Сицилия. Градът е разделен на две части - по-модерна, туристическа и по-стара. Старата част всъщност представлява отделен остров, наречен Ортиджа. До него се стига по малък мост, под който преминават всякакви лодки и леко напомня на Венеция. Самият остров е с наистина малка територия - едва 2 квадратни километра. Свободно време за обяд.

Продължаваме към град Ното - европейската столица на барока и е под закрилата на ЮНЕСКО. Златистожълтият цвят на дворците и църквите все едно излъчват своя собствена светлина и по залез слънце градът се облива в невероятно сияние. Главната катедрала на Ното се намира на върха на величествено стълбище, а срещу нея се намира църквата Сан Карло. Стълбището към камбанарията на църквата Сан Карло ще ни отведе до тераса с невероятна гледка към катедралата и част от главната улица на града.

Връщаме се в Катания. Нощувка

4 ДЕН /16.02/

Закуска. Пешеходна разходка в Катания /включено в цената/. По желание и срещу допълнително доплащане - посещение на Етна. 

Катания се намира в подножието на най-големия активен вулкан в Европа – Етна. В резултат лавата на няколко пъти е прекроявала града. Включен в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО, старият град на ще ни очарова с бароковата си архитектура. Тук няма да видим средновековни постройки, тъй като при голямото земетресение от 1693 г. цяла Катания е срината със земята заедно с по-голямата част от населените места в Сицилия.

Връщане в хотела. Нощувка.

5 ДЕН /17.02/

Закуска. Свободно време. Трансфер до летището за директен полет до София. Излитаме в 13:15 ч. и кацаме в 16:00 ч. на Терминал 2.

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

 • Двупосочен самолетен билет с авиокомпания Ryanair;
 • 1 брой ръчен багаж с размери 40х25х20 см.;
 • Трансфери летище-хотел-летище с комфортен автобус;
 • 4 нощувки със закуски в Катания, хотел Etna Suite 3* централно разположен;
 • Целодневна екскурзия до Сиракуза и Ното;
 • Целодневна екскурзия до Таормина;
 • Пешеходна разходка в Катания;
 • Лицензиран екскурзовод на български език, който ще пътува с групата;
 • Медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" за 10 000 Е;
 • Представител на "Фор а Холидей"

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

 • Чекиран багаж 10 кг с размери 55х40х20 см - 100 лева; 20 кг. - 180 лева; Priority boarding /качване с предимство и допълнителен ръчен багаж с размери 55х40х20 см/ - 80 лева; запазени места - 32 лева. Цените са за двупосочен полет и може да претърпят промяна;
 • Посещение на Етна и изкачване до централния кратер;
 • Изхранване извън посоченото;
 • Входни такси на обектите за посещение;
 • Такса престой в Италия, която се заплаща на рецепцията на всеки хотел - 2 EUR на турист на ден;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!) Фор а Холидей ще Ви съдейства за сключването й;
 • Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание.

УСЛОВИЯ

Условия за записване:

Необходими документи: валиден задграничен паспорт или лична карта; за лица под 18 г. нотариално заверена родителска декларация /копие и оригинал/;

Записването става с внесен депозит - 35% /360 лв./ от стойността на пътуването в офиса на фирмата в брой или по банков път със сключен договор, програма и общи условия на пътуването.

Остатъкът е дължим до 25 дни преди датата на отпътуване.

Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация.

Цената може да претърпи промяна, в зависимост от промяна на цената на самолетните билети.

Полетно разписание:

13.02.2024 София - Катания 10:30 - 11:20

17.02.2024 Катания - София 13:15 - 16:00

Часовете са в местно време.

Фор а Холидей не носи отговорност при евентуална промяна на полетното разписание от страна на авиокомпанията! 

Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети Директива (ЕС) 2015/2302

За самолетни билети, моля направете запитване на:

email: office@4aholiday.com

tel: +359 89 2905 025