9008

В ДУБАЙ - ВСИЧКО Е НАЙ-КРАСИВО, НАЙ-ВИСОКО, НАЙ-ИЗВЕСТНО...

В ДУБАЙ - ВСИЧКО Е НАЙ-КРАСИВО, НАЙ-ВИСОКО, НАЙ-ИЗВЕСТНО...

През последното десетилетие Дубай се e превърнал в най-желаната туристическа дестинация. Обикновено рибарско селище само до преди 60 години, градът процъфтява като основен търговски център на средния изток.

Дубай е древен град, с многобройни места за посещение, но сред най-известните са небостъргачът Бурж Халифа, Танцуващите фонтани, Мадинат Джумейра, Дубай Марина, Dubai Mall и Mall of the Emirates, Хотел Атлантис - Палмата Джумейра, Сафари в пустинята.

В ДУБАЙ - ВСИЧКО Е НАЙ-КРАСИВО, НАЙ-ВИСОКО, НАЙ-ИЗВЕСТНО...

Бурж Халифа

Бурдж Халифа е небостъргач в Дубай, Обединените арабски емирства, който със своята обща височина от 828 m е най - високата конструкция, строена някога. Строителството му започва на 21 септември 2004 година. Официалното откриване на сградата е на 4 януари 2010 година. Небостъргачът е част от новоизградения комплекс Даунтаун Дубай, разположен в близост до главния търговски квартал на града и заемащ площ от 2 km².

В дизайна на Бурдж Халифа има включени архитектурни и културни елементи, комбинирани геометрични компоненти, характерни за ислямската архитектура.

Y-образната основа е идеална за хотелски и жилищни сгради, тъй като чрез нея се постигат максимален брой стаи с външен изглед и максимално оползотворяване на слънчевата светлина. Сградата се състои от три компонента, разположени около централно ядро. С нарастване на височината, в страничните компоненти са направени тераси, така че страничните компоненти стават все по-тесни до върха. Броят на терасите е 27. Най-отгоре се показва централното ядро, върху което е поставена кула. В най-високата си точка кулата се люлее хоризонтално, като прави осцилации с дължина 1,5 метра.

Съгласно проекта на долните 37 етаж има хотели, като между 9 и 16 етаж е разположен хотел „Армани“. Между 45 и 124 етажи има луксозни апартаменти. Върхът на сградата е оборудван с комуникационна техника.

В ДУБАЙ - ВСИЧКО Е НАЙ-КРАСИВО, НАЙ-ВИСОКО, НАЙ-ИЗВЕСТНО...

Танцуващите фонтани в Дубай

Във водите на изкуственото езеро до кулата Бурж Калифа са разположени Танцуващите фонтани — най-невероятната феерия от светлини, танцуващи водни струи и музика! Изградени са по подобие на фонтаните пред хотел Белажио в Лас Вегас, но разбира се, значително по-големи от тях!

В ДУБАЙ - ВСИЧКО Е НАЙ-КРАСИВО, НАЙ-ВИСОКО, НАЙ-ИЗВЕСТНО...

Мадинат Джумейра (Madinat Jumeirah)

Наричан още “Арабската Венеция”, това е комплекс от три луксозни 5* хотела, арабски базар (сук) и водни канали с гондоли помежду им. Мястото е много приятно за разходка, с множество добри ресторанти и барове. Вземете своите фотоапарати, тъй като оттук се открива хубава гледка към Бурж ал Араб. В арабския базар – Souk Madinat, можете да си купите интересни и квалитетни арабски сувенири, както и бижута, тъкани и килими.

В ДУБАЙ - ВСИЧКО Е НАЙ-КРАСИВО, НАЙ-ВИСОКО, НАЙ-ИЗВЕСТНО...

Дубай Марина (Dubai Marina)

Един от мегапроектите на емирството, намиращ се в новата част на Дубай. Комплекс от яхтено пристанище и небостъргачи – жилищни сгради, офис сгради и хотели. Зоната около пристанището е приятно място за разходки с множество ресторанти. От другата страна, покрай плажа между хотелите Хилтън Джумейра, Шератон Джумейра и небостъргачите също има пешеходна зона с ресторанти и магазини (нарича се The Walk at Jumeira Beach Residence). В хотелите от комплекса Дубай Марина се намират някои от най-хубавите ресторанти и барове в Дубай.

Круиз с луксозна яхта Дубай Марина - с продължителност 2 часа

Насладете се на величието на Марината в Дубай с този вечерен круиз. Луксозна арабска галера ще Ви разходи през уникалния изкуствен канал, оформящ Марината. Продължаваме през цялата Марина, показваща невероятен лукс и екзотика. Минаваме покрай всеизвестната Палма - разкриваща се в целия си невероятен блясък и вечерен разкош. Стигаме до Бурж Ал Араб - спираме за около половин час, за да се насладим на невероятната гледка. Снимайте се с всеки един от небостъргачите, докато яхтата минава бавно покрай сградите. На връщане ще видим едни от най-скъпите яхти в света, пуснали котва в Дубай Марина - на шейха на Дубай Мохамед Ал Мактум и сина му Хамдан бин Мохамед Ал Мактум. Всичко това съчетано с най-красивите светлини на света, бликащи от всички сгради в Дубай, озаряващи небето в невероятните си цветове и форми.

И всичко това с възможност да си внесем напитки - алкохолни и безалкохолни, както и да си изберем и музика, за да бъде купонът наистина запомнящ се!!!

В ДУБАЙ - ВСИЧКО Е НАЙ-КРАСИВО, НАЙ-ВИСОКО, НАЙ-ИЗВЕСТНО...

Dubai Mall

Открит бляскаво през 2008 година, най-големият мол в света – Dubai Mall, е част от струващия 20 милиарда долара комплекс Бурж Халифа в Дубай, ОАЕ. В този грандиозен шопинг център можете да правите много повече от пазаруване в над 600-те бутика – например да гледате някой филм в огромния кино комплекс с 22 зали или да покарате кънки на ледената пързалка с олимпийски размери. Молът е най-посещаваният търговски център в света, като годишно през него минават над 50 милиона души. Ако все още не сте имали късмета да сте един от тях, или не сте разполагали с достатъчно време да го разгледате подробно – заповядайте на една фото разходка!

Аквариумът в мола е дом на над 33 000 морски обитатели, а огромната витрина, през която посетителите ги наблюдават, е включена в Книгата на рекордите Гинес като най-големия акрилен панел в света.

В мола се намира и първата в Дубай ледена пързалка с олимпийски размери.

Mall of the Emirates

Това е вторият по големина шопинг Мол в града. Тук се намира една от атракциите на Дубай — закритата ски писта. Дълга е 400 метра, и предлага 5 нива на трудност, 4-седалков лифт и ски влек. Постоянната температура, която се поддържа през деня е -1°С и за нея се използват 6000 тона сняг. В мола ще намерите също така над 450 магазина, кино, разнообразие от ресторанти и заведения за бързо хранене.

В ДУБАЙ - ВСИЧКО Е НАЙ-КРАСИВО, НАЙ-ВИСОКО, НАЙ-ИЗВЕСТНО...

Хотел Атлантис – Палмата Джумейра

Atlantis The Palm е първият хотел, който е отворен на Палмовия остров Джумейра и е на стойност 1.5 милиарда долара. Построен е по подобие на Атлантис на Бахамите. Намира се на пръстена около Палмата и до него може да се стигне с такси. Достъпът до хотела е свободен. Хотелът разполага със страхотен аквапарк Aquaventure с невероятни забавления, както и лагуна “Dolphin Bay”, в която можете да плувате заедно с делфини. Не пропускайте да посетите “The Lost Chambers” – лабиринт от аквариуми, в който митът за Атлантис оживява! Тук ще видите копия от останки от изгубената цивилизация и над 65,000 риби и други морски обитатели от целия свят.

В ДУБАЙ - ВСИЧКО Е НАЙ-КРАСИВО, НАЙ-ВИСОКО, НАЙ-ИЗВЕСТНО...

„Бурж Ал Араб“

Бурж ал Араб е луксозен хотел в Дубай, Обединени арабски емирства. Със своите 321 м, това е най-високия хотел в света. Уникалната сграда е построена върху изкуствен остров, отдалечен на 280 м от брега на Персийския залив свързан с него чрез тесен мост, който минава над самата водна повърхност.

Строежът на хотела започва през 1994 г. и е отворен за гости на 1 декември 1999 г. Хотелът има формата на корабно платно. На самият му връх има площадка за хеликоптери и ресторант Ал Мунтаха с гледка към океана. В Бурж ал Араб няма стандартни стаи. Най-малкият апартамент заема 169 м2, а най-големият около 780 м2. Цената за нощувка варира между 1 000 $ и 15 000 $. Кралският апартамент е най-скъп - 28 000 $.

В ДУБАЙ - ВСИЧКО Е НАЙ-КРАСИВО, НАЙ-ВИСОКО, НАЙ-ИЗВЕСТНО...

Сафари в пустинята

(продължава около 6 часа, безалкохолните напитки са включени в цената)

Едно вълнуващо и незабравимо арабско приключение, което Ви отвежда далеч от шумния Дубай, сред златисти пясъчни дюни.

Отпътуваме директно от хотела с луксозни джипове 4х4 и достигаме за около 45 мин. до пустинята. Тук започва истинско приключение сред дюните, невероятен смях и забавления. Фотопауза за снимане на залеза над дюните. Пристигаме в бедуинско селище в пустинята, където Ви очаква посрещане с истинско арабско кафе и фурми, богата вечеря барбекю под открито небе (безалкохолните напитки са включени в цената).

Тук може да се облечете като местен мъж или жена, да пояздите камили, да покарате АТВ по пясъчните склонове, да си направите временна татуировка с къна, да пушите наргиле. Преди да се завърнем в Дубай ще потанцуваме и веселим на фона на арабска музика и ще се насладим на уникално шоу, представено от местни танцьори.

В ДУБАЙ - ВСИЧКО Е НАЙ-КРАСИВО, НАЙ-ВИСОКО, НАЙ-ИЗВЕСТНО...

Абу Даби - столицата на Обединените Арабски Емирства

Абу Даби е модерен град, разположен на множество острови. Градът съчетава в себе си традиционни арабски сгради, с модерни стъклени небостъргачи.

По време на посещението на града ще имате възможност да посетите Бялата Джамия "Шейх Зайед", най-голямата джамия в страната, осмата по големина в света. Голямата джамия в Абу Даби е носителка и на няколко световни рекорда. Сред тях е за най-голям килим - 5 627 кв. м. Тук се намира и някогашният най-голям полилей в света.Ще имате възможност да научите интересни неща за историята, културата и религията на местното население.

Важно!!! - за посещение в Бялата Джамия има задължителен дрескод: за мъжете - ризи с дълги ръкави и дълги панталони, за жените - покрити с шал коси, връхни дрехи с дълги ръкави и дълги до глезените тъмни непрозрачни поли или тъмни, дълги и широки панталони.

Архитектурата на Джамията предлага възможност за футуристични снимки, с които да запечатате спомена от посещението си в Абу Даби.

Нека заедно да изживеем това изключително приключение: ДУБАЙ - КРАСИВ И ДОСТЪПЕН

За самолетни билети, моля направете запитване на:

email: office@4aholiday.com

tel: +359 89 2905 025