001311

НОВА ГОДИНА В ЙОРДАНИЯ

Изтекла
Моля, направете запитване
НОВА ГОДИНА В ЙОРДАНИЯНОВА ГОДИНА В ЙОРДАНИЯНОВА ГОДИНА В ЙОРДАНИЯНОВА ГОДИНА В ЙОРДАНИЯНОВА ГОДИНА В ЙОРДАНИЯНОВА ГОДИНА В ЙОРДАНИЯНОВА ГОДИНА В ЙОРДАНИЯНОВА ГОДИНА В ЙОРДАНИЯНОВА ГОДИНА В ЙОРДАНИЯНОВА ГОДИНА В ЙОРДАНИЯНОВА ГОДИНА В ЙОРДАНИЯ

ЦЕНИ

София - Акаба - Петра - Вади Рум - Мадаба - връх Небо - Аман - Джераш  - река Йордан - Мъртво море - Акаба - София

30.12.2023 - 06.01.2024

8 дни / 7 нощувки със закуски, обяди, вечери и екскурзии

Транспорт: самолет от София

Придружител от Фор а Холидей при група от 10 пътуващи!

 

Цена на възрастен, настанен в двойна/тройна стая - 1385 EUR / 2709 BGN

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

ДЕН 1, 30.12 - София - Акаба - Петра

Директен полет от София в 06:05 ч. за Йордания. Пристигане на летището в Акаба в 09:05 ч. Отправяме се към Акаба, където ще имаме време за шопинг и малка почивка. Осигурен обяд. Продължаваме към Петра. Вечеря и нощувка.

ДЕН 2, 31.12 - Петра

Закуска в хотела.

Днес ще се насладим на Розово-червеният град Петра - едно от чудесата на древния свят. Градът се намира в планинската Долина на Мойсей, или Вади Муса, на източния фланг на Араба (Уади Араба), на кръстопътя на главните търговски маршрути - към Газа на запад, Бостра и Дамаск на север, Ейлат на Червено море и Персийския залив от другата страна на пустинята. През 1985 г. археологическият парк „Петра“ е обявен от ЮНЕСКО за обект на световното културно наследство, а през 2007 г. - за едно от новите седем чудеса на света. Няколко сцени от филма „Индиана Джоунс и последния кръстоносен поход“ са заснети именно там.

Празнична вечеря! ЧЕСТИТА НОВА 2024 ГОДИНА!!!

Нощувка.

ДЕН 3, 01.01 - Петра - Мадаба, връх Небо, Мъртво море

Закуска в хотела.

Отпътуваме за Мъртво море - природен феномен, наречен „дъното на света“ и всъщност е езеро. Намира се в долината на река Йордан, между Република Израел и Кралство Йордания. Заради високото съдържание на сол във водите му, е наричано още Соленото море, Дяволското море и Асфалтовото море. То е на 420 метра под морското равнище, широко е 18 км. и е дълго 76 км. Нивото на водата му непрекъснато се мени, поради голямото изпарение. Мъртво море е затворен басейн и водите му не се оттичат. То е в десетки пъти по-солено от Средиземно море. В него човек не може да потъне. Във водите му се съдържа почти цялата Менделеева таблица. /входът е включен в цената/.

По пътя - посещение на църквата Свети Георги и връх Небо в Мадаба.
Мадаба и връх Небо - там, където се срещат човешкото и божественото, вековното изкуство и библейската история!
Недалеч от Аман (на 32 км от йорданската столица), разположен на високо плато, се намира град Мадаба - библейското съкровище на Йордания. Там е съсредоточена голяма част от христианското население в страната. Наричан е и Мозаечния град - заради впечатляващите със своята красота византийски мозайки. Най-удивителното съкровище на града е запазената там уникална географска мозаечна карта на Светите земи. Изработена от повече от два милиона малки квадратни цветни камъчета и е най-древната подобна в света (шести век). 

Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 4, 02.01 - Мъртво море - река Йордан, Аман

Закуска в хотела.

Отправяме се към поредното приключение. Посещение на река Йордан. Дълга е малко над 250 километра, по пътя си преминава през Израел, Западния бряг и Йордания, докато не достигне до Мъртво море. Река Йордан е една от свещените дестинации за християните и би участвала във всяка класация за най-свещените реки по света. В Библията е описано, че в нейните води свети Йоан Кръстител е кръщавал привържениците на новата религия, включително и самия Христос.
Интересна е етимологията на името й - смята се, че идва от иврит „ярден“ и означава „слизащ“ (което е логично - извира на около 200 м надморска височина и се влива в най-ниската точка на сушата - минус 400 м). Осигурен обяд.

Настаняваме се в хотела. Нощувка.

ДЕН 5, 03.01 - Аман - Джераш

Закуска в хотела.

Отправяме се за посещение на Джераш. Основан от войниците на Александър Македонски през 4 в. пр.н.е. (γῆρας - gēras означава „стари времена“ на старогръцки). Заради значението му за историята и археологията понякога го наричат „Помпей на Изтока“ или „Градът на 1000-та колони“. Градът се намира на около 50 км северозападно от Аман.
След 106 г. император Траян превзема Петра и премества търговските пътища през Палмира и Джераш. Най-голям разцвет градът има при император Адриан, след 129 г., когато става част от най-процъфтяващите и космополитни градове на гръко­римския Декаполис. През 749 г. унищожително земетресение разрушава града. През 1806 град Джераш е „открит“ от германския ориенталист Улрих Зетцен, а разкопките започват през 1925 г. Експонирането му е близо 60 г. по-късно - през 1982 г.
Сред най-забележителните обекти е Южната порта на града, известна като Триумфалната арка на император Адриан, ознаменуваща посещението му през 129 - 130 г.

Осигурен обяд.

Пешходна разходка в Аман. Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН 6, 04.01 - Аман - Вади Рам

Закуска в хотела.

Отправяме се към пустинята Вади Рам. Там ни очакват, за да се отправим в пустинно джип сафари - продължителност 2 часа, включено в цената. 

Вечеря. Нощувка.

ДЕН 7, 05.01 - Вади Рам - Акаба

Закуска. Отправяме се към Акаба. Разходка с яхта с продължителност около 4 часа с включен обяд. Настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 8, 06.01 - Акаба - София

Закуска. Трансфер до летището за полет до България в 09:40ч. Каца в София в 12:50 ч.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

 • Самолетен билет за директен полет София-Акаба-София с включени летищни такси;
 • 1 бр. ръчен багаж с размери 40 x 20 x 25 cm;
 • Транспорт с климатизиран автобус през цялото време.
 • 1 нощувка в пустинята Вади Рам, Мираж камп със закуска и вечеря;
 • 2 нощувки в Аман със закуски и вечери;
 • 1 нощувка на Мъртво море със закуска и вечеря;
 • 2 нощувки в Петра със закуски и вечери;
 • 1 нощувка в Акаба със закуска и вечеря;
 • НОВОГОДИШНА БОГАТА ВЕЧЕРЯ;
 • Посрещане на Нова година в Петра;
 • Входна такса за Петра;
 • Сафари тур за 2 часа в пустинята;
 • Вход за Мъртво море;
 • Тур с яхта - 4 часа, с включен обяд;
 • Обяд в Акаба при пристигане;
 • Екскурзовод на български език през цялото време;
 • Медицинска застраховка за 10 000 EUR.
 • Придружител от Фор а Холидей при група от 10 пътуващи!

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

 • Чекиран багаж - цена при запитване;
 • Бакшиши за екскурзовод - 40 $ на човек, плаща се лично на място.
 • Изхранване извън посоченото;
 • Лични разходи.

УСЛОВИЯ

УСЛОВИЯ ЗА ПЛАЩАНЕ:

Записването се извършва срещу авансово плащане в размер на 700 лева и сключен Договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от дължимата сума се извършва не по-късно от 25 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

* Задграничен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на пътуване.

* МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: няма.

ЗАБЕЛЕЖКА:

Цената на самолетните билети София-Акаба-София може да претърпи промяна и подлежи на препотвърждение при резервация.

Валута - по-добрият вариант е да носите USD и там да се обменят.

Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети Директива (ЕС) 2015/2302

За самолетни билети, моля направете запитване на:

email: office@4aholiday.com

tel: +359 89 2905 025